kampa
www.kampa.piczo.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
kampa | Inregistrare | Login

POZE KAMPA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lutsen
Femeie
24 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 48 ani
kampa / Steaua / Steaua  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Death
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 45
Din 1947, anul infiintarii sale, si pana in prezent, FC Steaua a adunat cele mai multe trofee din intreaga panoplie a echipelor romanesti de fotbal. Echipa-etalon a fotbalului romanesc a castigat cele mai mlte titluri de campioana, cele mai mlte cupe si, de asemenea, cele mai multe supercupe. Mai mult, pe plan international, Steaua a castigat in 1986 Cupa Campionilor Europeni, fiind la vremea respectiva prima echipa din Europa de Est care obtinuse acea rasunatoare izbanda.

   
Dintre toti jucatorii care au fost legitimati, de-a lungul anilor, la Steaua, cei mai adulati pe stadioane au fost, de regula, aceia care au fost raspunzatori cu golul. In rare situatii, idolii suporterului stelist au fost alesi dintre marii portari ai echipei noastre (Toma, Voinescu, Iordache sau Duckadam), dintre cei mai eleganti si siguri fundasi (Zavoda, Halmageanu, Sames, Szathmari, Iovan sau Belodedici), ori dintre cei mai rafinati jongleuri cu balonul de la mijlocul terenului (Onisie, Bone, S. Avram, Iordanescu, Dumitru sau Majearu).
   Atacantii, acesti "cai pursange" ai clasamentelor, au avut si la Steaua locul si rolul lor bine stabilit in realizarile de peste ani ale multiplei campioane a Romaniei. Tabelul pe care il prezentam in continuare contine un clasament all-time al tuturor marcatorilor stelisti in Divizia A:



Se spune ca marii jucatori au facut marile echipe si invers. De-a lungul existentei sale, Steaua - cel mai iubit club de fotbal din Romania - a avut in componenta sa jucatori reprezentativi, nume cu care fotbalul romanesc s-a mandrit pe plan international, atat la nivelul echipelor de club, cat si in ceea ce priveste aportul fiecaruia dintre purtatorii tricoului ros-albastru la succesele selectionatei tricolore.
   Din vara anului 1947, atunci cand nou-formata echipa a Armatei fusese admisa in Divizia A in locul retrogradatei Carmen, un numar de 427 de fotbalisti au imbracat tricoul Stelei, cei mai reprezentativi dintre ei facand cariera la aceasta echipa, astfel incat numele lor a ajuns sa se confunde cu numele, stema, ambitiile si realizarile clubului.
   Printr-o simpla accesare a urmatorului tabel, suporterii stelisti pot parcurge informatii statistice referitoare la numele acestor fotbalisti, numarul editiilor de campionat jucate in cariera lor pentru Steaua si numarul prezentelor in tricoul ros-albastru, toate acestea prezentate intr-un clasament alcatuit pe baza ultimului criteriu prezentat mai sus:




Traditia, performantele si numele fotbalistilor care au evoluat la Steaua au recomandat clubul nostru ca fiind principalul furnizor de jucatori la echipa nationala a Romaniei. Fie ca acestia au fost lansati din pepiniera proprie, cum ar fi Marcel Raducanu, Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu, fie ca au fost transferati ca mari talente si viitoare promisiuni, cu totii au reusit ca – si datorita Stelei – sa devina nume in fotbalul international. Daca numele vedetelor Romaniei anilor ’50 si ’60 (fratii Zavoda, Voinescu, Gh. Constantin, Bone, Petschovschi, Onisie, Koszka si altii) nu prea razbateau peste hotare din pricina rigiditatii sistemului politic, cele ale altor fotbalisti mari ai Romaniei (printre care si stelistii Iordanescu, Dumitru, Duckadam, Piturca, Boloni, Hagi, Iovan, Lacatus, Belodedici, Ad. Ilie sau Rosu) au facut inconjurul lumii prin intermediul agentiilor de presa si a televiziunii. Toti acestia au ajuns vedete, mai cu seama, dupa ce au imbracat tricoul nationalei Romaniei.

Prezentam mai jos, clasificata alfabetic, o lista cu fotbalistii Stelei care au jucat in echipa nationala a Romaniei:


pus acum 16 ani
   
RoxyMewMew
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 21
Steaua e cea mai tare echipa 

pus acum 16 ani
   
Death
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 45


steaua

25.3KB


pus acum 16 ani
   
Death
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 45
Forzza Steaua

steaua forzza steaua

36.3KB


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la